Games (728x90)

Spreekbeurt over Paarden

Paarden zijn edele dieren en een spreekbeurt over paarden misstaat dan niet! Paarden zijn edele dieren en daarom zeggen we niet dat een paard poten heeft, maar benen. Ook zeggen we niet dat een paard een kop heeft, maar een hoofd.

Wanneer je een spreekbeurt over paarden houdt, moet je je bedenken wat je nu precies wilt vertellen. Wil je het meer over de paarden hebben, of over paardrijden? Of wil je iets anders bespreken. Zorg dat je een specifieke onderwerp kiest, want ook over paarden valt veel te vertellen!

Voordat je je spreekbeurt over paarden houdt, moet je vertellen waarom je voor het onderwerp paarden hebt gekozen. Vind je paarden mooie dieren of zit je op paardrijden?

Hieronder volgt wat informatie die je kan gebruiken wanneer je een spreekbeurt over paarden houdt.

Inleiding over Paarden

Zoals gezegd zijn paarden edele dieren. Ze hebben vier hoeven die vaak bedekt worden door hoefijzers, omdat de hoeven anders snel afsluiten. Paarden zijn mooie dieren met een goed gehoor. Door hun goede gehoor kunnen paarden ook snel schrikken wanneer zij plots een hard geluid horen. Paarden vinden het fijn om in een rustige omgeving, zoals op een weiland, te zijn. Naast goede oren, hebben paarden ook goede ogen. Echter zijn deze ogen alleen goed voor de vooraanzicht, want paarden kunnen niet opzij kijken.

Paarden en de Mens

Paardrijden is een populaire hobby en zorgt voor de samenkomst van paard en mens. Maar niet alleen worden paarden gebruikt om te berijden, maar ook kunnen paarden de mensen helpen. Dit zien we vooral terug in de geschiedenis. Zo hebben de paarden ons vroeger geholpen met de jacht en natuurlijk op het land.

Paarden Verzorgen

Paarden moeten verzorgd worden. Zo moeten paarden eten en drinken krijgen. Paarden zijn planteneters en eten daarom graag planten. Ook eten ze haver, hooi, brood, wortels en appels. Verder drinken paarden veel water, namelijk ongeveer 30 liter op en dag!

Ook moeten de hoefijzers van de paarden regelmatig vervangen worden en moeten de manen (haren) van een paard verzorgd worden.

Tips voor een spreekbeurt over paarden

  • Zit je op paardrijden? Neem dan je spullen van paardrijden mee. Misschien kan je je zelfs omkleden voor je spreekbeurt. Ook kan je als je wedstrijden doet met paardrijden hier foto’s of medailles van laten zien.
  • Zijn er bekende paarden of paardrijders? Vertel hierover. Misschien kan je wat vertellen over bekende films, waarin paarden een grote rol spelen, zoals bij de film Black Beauty.
  • Zorg voor foto’s of een dvd om je luisteraars ook wat voer voor hun ogen te geven. Plaatjes laten zien tijdens een spreekbeurt zorgt niet alleen voor afwisseling, maar zorgt er ook voor dat de luisteraars weer focus krijgen.

 


Leave a Reply