Games (728x90)

Spreekbeurt Onderwerpen

Een spreekbeurt houden kan over verschillende onderwerpen. Je kan het zo gek niet bedenken.

Soms geven leraren de opdracht om het over een bepaald soort onderwerp te houden. Een spreekbeurt moet dan bijvoorbeeld gaan over dieren. Vaak geven leraren echter de vrijheid om een onderwerp voor een spreekbeurt te kiezen. Dit kan natuurlijk leuk zijn die vrijheid, maar het is dan ook lastig! Want waar moet je je spreekbeurt over houden.

Hier zijn enkele onderwerpen waar je je spreekbeurt over kan houden:

  • Dieren

Je kan kiezen voor wilde dieren, of voor huisdieren. Populaire onderwerpen voor een spreekbeurt zijn bijvoorbeeld honden, katten, maar ook dolfijnen en olifanten. Kies een dier uit die je interessant vindt. Je kan een dier kiezen die bekend is, maar er zijn ook zoveel dieren die bijna niemand kent.

  • Sport

Ook zijn er verschillende sporten waarover je je spreekbeurt kan houden. Een populair onderwerp voor een spreekbeurt over sport kan voetbal zijn. Maar ook andere sporten zoals volleybal of hockey zijn leuk om over te houden. Misschien zit je zelf op een sport of kijk je graag naar een bepaalde sport?

  • Geschiedenis

Sommigen vinden geschiedenis een leuk onderwerp om over te vertellen tijdens een spreekbeurt. Immers zijn er spannende gebeurtenissen geweest in de geschiedenis. Zo is er de Tweede Wereldoorlog, maar je kan ook nog verder de tijd in door bijvoorbeeld een spreekbeurt te houden over de Romeinen of Grieken?

  • Aardrijkskunde

Een spreekbeurt houden over een land kan ook erg leuk zijn. Misschien een land die totaal niet lijkt op Nederland, of je houdt juist je spreekbeurt over Nederland. Vakantielanden zoals Spanje en Turkije zijn veel voorkomende onderwerpen voor een spreekbeurt, maar er zijn nog vele andere leuke landen. Zo kan je een spreekbeurt houden over China, Japan of Amerika! Kies een land die leuk lijkt.

  • Hobby

Misschien zit je op een sport, maar misschien speel je ook een instrument of heb je een andere hobby?

Zoals je merkt zijn er talloze onderwerpen waaruit je kan kiezen voor een spreekbeurt (of werkstuk). Heb jij nog een leuk onderwerp? Deel het met ons!


Leave a Reply