Games (728x90)

Inleiding voor Werkstukken

Net als met een spreekbeurt begint een werkstuk ook met een inleiding. Hier lees je meer over hoe een inleiding van een werkstuk eruit ziet.

Inleiding werkstuk

In de inleiding van een werkstuk kun je schrijven waarom je voor een onderwerp heb gekozen. Ook kan je in de inleiding vertellen hoe je op dat onderwerp ben gekomen.

Vervolgens kan je vertellen wat de lezer allemaal gaat lezen in je werkstuk. Misschien ben je begonnen met een hoofdvraag en beantwoord je eerst een aantal deelvragen. Een hoofdvraag is een vraag die je voordat je het werkstuk schreef jezelf afvroeg. Een hoofdvraag kan zijn: “Wat zijn katten?” Een aantal deelvragen daarop zijn dan: “Waar komen katten vandaan?, Hoeveel soorten katten zijn er? Zijn katten huisdieren?”. Er zijn veel deelvragen te verzinnen voor elk onderwerp!

Ook kan je vervolgens in de inleiding ook vertellen wie je eventueel heeft geholpen. In de inleiding wordt soms ook verwezen naar een bronnenlijst. Een bronnenlijst is een lijst van boeken of websites (of iets anders) die je gebruikt hebt voor het maken van je werkstuk.

Als iemand je met je werkstuk heeft geholpen, zoals een dierenarts bijvoorbeeld, kan je hem bedanken in de inleiding.

Tot slot wens je lezer veel leesplezier met het lezen van je werkstuk!


Leave a Reply