Games (728x90)

Archive for January, 2012


Spreekbeurt over Dolfijnen

Een spreekbeurt over Dolfijnen, is geen spreekbeurt over vissen. Dolfijnen zijn namelijk zoogdieren, net als honden en paarden. De dolfijn heeft namelijk longen, iets waar veel mensen zich in vergissen! Wanneer we aan dolfijnen denken, zien we vaak de tuimelaardolfijn voor ons. Maar ook de dolfijnen kent verschillende soorten. Zo zijn er maar liefst 35 soorten dolfijnen. De dolfijnen verschillen in formaat en kleur.

Wanneer je een spreekbeurt of werkstuk wilt houden over de dolfijn, kan je besluiten om bijvoorbeeld een specifieke soort uit te kiezen. Daarnaast kan je dan kort vertellen over de andere soorten. Ook is het misschien leuk om in je spreekbeurt of werkstuk het over bekende dolfijnen te hebben, zoals Flipper. Een spreekbeurt over dolfijnen is leuk, want er valt veel te vertellen.

Ik wil mijn spreekbeurt houden over dolfijnen. Ga naar deze spreekbeurt!

Spreekbeurt over Snoep

Wat heerlijk om een spreekbeurt te houden over snoep. Het is gewoon een lekker onderwerp! Maar er is zoveel snoepgoed, over welk snoepgoed ga je je spreekbeurt houden? Ga je een algemeen verhaal houden over snoep, of kies je een specifiek soort snoep uit zoals Engelse drop of Chocolade. In ieder geval wordt het een [...]

Read More...

Spreekbeurt over Paarden

Paarden zijn edele dieren en een spreekbeurt over paarden misstaat dan niet! Paarden zijn edele dieren en daarom zeggen we niet dat een paard poten heeft, maar benen. Ook zeggen we niet dat een paard een kop heeft, maar een hoofd.

Wanneer je een spreekbeurt over paarden houdt, moet je je bedenken wat je nu precies wilt vertellen. Wil je het meer over de paarden hebben, of over paardrijden? Of wil je iets anders bespreken. Zorg dat je een specifieke onderwerp kiest, want ook over paarden valt veel te vertellen!

Ik wil mijn spreekbeurt houden over paarden. Ga naar deze spreekbeurt!

Spreekbeurt over Honden

Een spreekbeurt houden over honden kan misschien lastig zijn, omdat er zoveel over honden te vertellen valt. Zo heb je grote honden, maar ook kleine honden. Er zijn zoveel hondenrassen met ieder hond wordt weer gekarakteriseerd door weer verschillende eigen kenmerken. Ook heeft ieder ras of zelfs hond weer zijn eigen gewoontes.

In het begin van je spreekbeurt over honden vertel je waarom je gekozen hebt voor het onderwerp honden. Misschien moet je je spreekbeurt niet houden over honden in het algemeen, maar moet je het wat kleiner maken. Je kan het bijvoorbeeld houden over je eigen hond, een bekende hond (zoals Lassie) of over een specifiek ras. Ook een leuk onderwerp is misschien de blindegeleidenhonden, hulphonden of de politiehonden.

Ik wil mijn spreekbeurt houden over honden. Ga naar deze spreekbeurt!